Dormitorul este zona de relaxare in care iti petreci toata noaptea, in care te odihnesti sau te relaxezi citind cartea preferata. Amenajarea dormitorului presupune ca mobilierul sa fie functional si practic pentru dimensiunile acestuia, iar designul sa respecte preferintele tale de stil. Provocarea este si mai mare atunci cand ai un dormitor ingust, fiindca trebuie sa iti adaptezi dorintele la spatiul pe care il ai. Desi ai putea crede ca nu exista solutii in ceea ce priveste amenajarea unui dormitor ingust, afla ca exista cateva sfaturi de urmat, astfel incat sa beneficiezi de cele mai bune conditii. Daca vrei sa afli care este mobilierul potrivit astfel incat sa profiti la maxim de spatiul de care dispui in dormitorul tau, citeste in continuare acest articol.

Cuprins:

  1. Idei amenajare dormitor ingust si mic
  2. Idei amenajare dormitor ingust si lung

. Idei amenajare dormitor ingust si mic

La prima vedere, un dormitor mic si ingust poate parea un spatiu dificil de amenajat, insa, in realitate, posibilitatile nu sunt atat de limitate. Pentru a gestiona corect spatiul dintr-un dormitor ingust si mic trebuie sa faci o lista cu piesele de mobilier strict necesare. Nu uita sa alegi cu grija mobila din dormitor, fiindca aceasta trebuie sa fie practica si confortabila.

Patul

Patul este cea mai importanta piesa din dormitor. Atunci cand il alegi, asigura-te ca gasesti dimensiunea potrivita, dar si stilul care iti place. Daca nu iti doresti un pat clasic, poti opta pentru o canapea cu mai multe variante de expunere care este usor de manevrat. Alege in functie de preferintele tale.

pat din lemn masiv dormitor 200x90 cm

Mobila

Umple spatiul ramas cu noptiere, comode sau dulapuri pentru dormitor care sa fie compacte. Alege piese de mobilier care sa ocupe colturile, fiindca acest lucru va crea ideea de spatiu. Daca vrei sa iti pui si un televizor in camera, dar nu vrei sa folosesti o prindere de perete, poti aseza televizorul pe o comoda eleganta din lemn. Nu uita sa adaugi decoratiuni pe noptiere, precum plante sau fotografii si sa ai la indemana cartile preferate.

comoda pe colt cu spatiu depozitare

Idei amenajare dormitor ingust si lung

In cazul unui dormitor ingust si lung, ai mai multe sanse de a fi creativ. Poti opta pentru o masa de toaleta sau un dulap mai spatios. Iata cateva idei de care sa tii cont, pentru a avea o camera asa cum ai visat.

Patul

E important ca patul sa aiba dublu scop, adica, pe langa functia principala, sa aiba si spatiu de depozitare. Astfel vei putea depozita lenjeria de pat sau alte lucruri de care nu ai nevoie atat de des. Totusi, pentru ca un dormitor ingust si lung iti permite sa fii mai creativ, poti alege si un set de dormitor, cu dulapuri deasupra patului.

mobila dormitor pentru spati mici
pat cu lada de depozitare si noptiere

Mobila

Cand vine vorba de dulap, sunt cateva criterii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand amenajezi un dormitor ingust si lung. Fiindca spatiul este limitat, poti opta pentru un dulap cu usi glisante sau un dulap pe colt. Oglinzile ajuta in incaperile mici, fiindca acestea creeaza iluzia optica de spatiu, asa ca e indicat sa alegi un dulap cu oglinda sau sa optezi pentru o masuta de toaleta cu oglinda. Daca alegi o noptiera, incearca sa o alegi pe aceea care este in acelasi stil cu designul patului.

comoda dormitor,cu sertare
noptiera dormitor stil industrial

Spatiile inguste ne testeaza imaginatia si creativitatea. Uneori se intampla sa ramai fara idei, mai ales daca nu ai o pasiune deosebita pentru design. Astfel, te poti baza pe informatiile pe care le-ai aflat in acest articol si poti opta cu incredere pentru oricare din variantele de mai sus. Alege ceea ce ti se potriveste in functie de preferintele tale, dar si de buget.